Blake Shabbies boots

Shabbies Amsterdam staat er om bekend dat ze ieder seizoen een nieuw ontwerp of een nieuw materiaal uitbrengen. Voor de herfst/winter collectie is het merk aan de slag gegaan met een in leer gesneden special edition bootie, namelijk ‘ de Blake’.

Bij de maakwijze van de Blake wordt het bovenleer op de leest getrokken met sterke lijm vastgezet onder de binnenzool. Het leer dat tijdens het dragen op de voet zit wordt dus eigenlijk naar binnen gevouwen. Vervolgens wordt er voor gezorgd dat de voet optimaal ondersteund wordt. De Blake booties lopen erg lekker en zitten erg comfortabel. Door de manier waarop de laarzen gestikt worden zijn ze daarnaast ook flexibel. Het maken van de Blake booties is erg arbeidsintensief en er gaat veel werk in zitten. Er is veel vakmanschap voor nodig, en dit is goed te zien aan de opvallende stiksels die je duidelijk onder de zool kan zien zitten.

De ‘head of design’ van het bedrijf beschrijft het uiterlijk van de booties als een soort kleine lamellen, maar dan net een beetje anders. Over de hele schoen zijn duidelijke lijnen zichtbaar, kleine ongelijke sneetjes die de Shabbies een unieke look geven. De booties worden voornamelijk uitgebracht in donkere kleuren die goed bij de koudere maanden in het jaar passen, zoals zwart, bruin en donkergroen.

General 468x60

Comments are closed.