De nieuwe Shabbies look

Dat Fred de la Bretonière en zijn ontwerpers van Shabbies goed zijn met leer is geen verrassing en ook dit jaar komen ze weer met een prachtige collectie. Met twee nieuw ontwikkelde leersoorten geeft de collectie de tijdloze modellen weer een frisse look. In combinatie met de stoere maar bescheiden Shabbies modellen en mooie kleuren is dit een van de meest veelzijdige en mooiste Shabbies collecties tot nu toe.

Uniek met Cayman

Reptielprints zijn niet onbekend binnen de Shabbies collecties maar het nieuwe ‘Cayman’ leer is wel heel bijzonder. Deze nieuwe leersoort is het resultaat van diepe sneden in nappa leer en de look is uniek omdat de schubben minder dicht op elkaar staan. Hierdoor komt het nappa leer goed tot zijn recht en hebben de laarsjes een hele andere uitstraling dan de reptielprints die we hiervoor gezien hebben. Om de Shabbies look vast te houden hebben de ontwerpers voor deze print bewust klassieke modellen en natuurlijk kleurtinten als taupe, cognac en beige gekozen. Zo kunnen ze bij elke outfit, stijl en kleurencombinatie gedragen worden.

Stoer met Rocky Mohawk

Shabbies ontwikkeld graag nieuwe materialen en dat heeft in 2015 al zeker zijn vruchten afgeworpen. Fred de la Bretonière heeft in 2015 namelijk niet alleen het unieke Cayman leer geïntroduceerd maar ook een typisch stoer Shabbies materiaal genaamd Rocky Mohawk. Rocky Mohawk is onbewerkt leer waar een laag witte was overheen geschuurd wordt voor een ruwe uitstraling, zachte feel en een duurzaam materiaal. Het leer wordt door deze behandeling ook oneffen waardoor elk paar in Rocky Mohwak materiaal uniek is. Door de lichte kleuren en grove modellen zijn de Rocky Mohawk laarsjes perfect voor een mooie zomerse look met een stoer tintje.

Comments are closed.