Fred De La Bretoniere collectie 2015

Fred De La Bretoniere komt wederom met een fantastische nieuwe collectie. Het vooruitstrevende merk verwerkt hierin oude klassiekers en stijlen die typerend zijn voor Fred De La Bretoniere, maar weet ook een modern tintje toe te voegen. Zo zul je de basiskleuren en pasteltinten die zo geliefd zijn bij het merk natuurlijk weer terugzien, maar wordt je ook verrast met nieuwe en unieke ontwerpen, stijlen en technieken.

Reptielprint
Iets wat je in de nieuwe collectie van 2015 van Fred De La Bretoniere veel zult terugzien, is het gebruik van reptielprint op suede. Interessante prints zijn natuurlijk een vaak terugkerende stijl binnen de collecties, en het is dan ook typisch Fred De La Bretoniere. Wel is het gebruik van deze prints op deze specifieke stof ontzettend uniek. Het materiaal is erg zacht en natuurlijk van uiterlijk, maar krijgt door de gewaagde reptielprint toch een stoere twist. Het ziet er daarnaast heel ‘echt’ uit doordat de schubbenprint echt in de suede gedrukt wordt.

Saccetto
Wat je ook van de collectie kunt verwachten, is de maakwijze ‘saccetto’. Dit is een Italiaanse techniek die de schoenen heel buigbaar maakt. Saccetto betekent in het Italiaans zakje, en je kunt de schoenen dan ook als het ware als een zakje ineenvouwen. Het resultaat van deze techniek is een moderne schoen zie op traditionele wijze vervaardigd is.

Comments are closed.