Hoe kun je Shabbies het beste onderhouden

De schoenen van Fred De La Bretoniere zijn prachtig en comfortabel, maar behoren niet tot de laagste prijsklasse. Daarom wil je natuurlijk dat je mooie Shabbies zo lang mogelijk mee gaan en mooi blijven. Het leer dat voor de schoenen gebruikt wordt blijft het mooist wanneer er regelmatig aandacht aan besteed wordt en de Shabbies goed verzorgd worden. Met die reden hebben wij een aantal handige tips die hier bij kunnen helpen!

Ga impregneren!

Lederen producten zijn altijd gevoelig voor het opnemen van voch en vuil. Omdat Shabbies van leer gemaakt worden, zul je hier dus altijd goed rekening mee moeten houden. Nieuwe producten moeten dan ook voor het gebruik geïmpregneerd worden. Impregneren is een techniek die bijvoorbeeld gebruikt wordt om een materiaal waterafstotend te maken.  Hiervoor zijn verschillende sprays te vinden die regelmatig licht over de schoenen gespoten kan worden. De werking van het impregneren verminderd bij intensief gebruik van de producten.

Houd je Shabbies langer mooi

Ook blijven de schoenen langer mooi als je voorzichtig met je Shabbies om gaat. Trek daarom bijvoorbeeld niet te hard aan de rits, maar neem rustig de tijd om de rits te sluiten. Wanneer de schoenen voorzien zijn van klitteband is het verstandig om te controleren of de beide delen goed op elkaar aansluiten en er geen vuil tussen zit. Vuil kan makkelijk verwijderd worden met een borsteltje. Gebruik ten slotte voor het aantrekken van Shabbies altijd een schoenlepel. Dit zorgt er voor dat je makkelijker in de schoenen kunt komen en de voering niet beschadigd raakt.

Comments are closed.