Horsy Contrast

Het aanbod van Shabbies Amsterdam wordt regelmatig uitgebreid met nieuwe materialen, stijlen en technieken. Dit geldt ook weer voor het nieuwe seizoen. Een voorbeeld van een nieuw soort materiaal dat in de collectie opgenomen wordt is ‘Horsy Contrast’. Waar de naam van dit materiaal misschien doet vermoeden dat het leer van paarden afkomstig is, is het in werkelijkheid toch anders.

Horsy Contrast leer is een runds- of kalfsleer dat weinig tot niet wordt bewerkt, waardoor de huid grotendeels intact blijft. Zo behoudt de huid bijvoorbeeld het haar van het dier. Dit zorgt er voor dat het leer veel sneller gelooid moet worden. Hier komt veel vakmanschap bij kijken. Met de term ‘contrast’ wordt het kleuringsproces bedoeld. Bij ‘Horsy Contrast’ wordt een boven- en onderlaag kleuring op het leer aangebracht. De lichte bovenlaag wordt op een zwart gekleurde onderlaag gezet. Hierdoor onstaat een groot contrast in de uiteindelijke kleuren van de schoen. Ook zal de schoen steeds meer gaan ‘leven’ en een eigen karakter creëren.

Horsy Contrast leer heeft een eigenzinnige, stoere, en toch stijlvolle look. Daarom kan het bij veel verschillende schoentypes gebruikt worden. De nieuwe collectie bevat onder andere Horsy Contrast enkellaarzen, hoge laarzen, en lagere schoenen.

Comments are closed.