Onderhouden van Suède Shabbies

Fred de la Bretoniere verwerkt regelmatig suède in zijn schoenen, laarzen en tassen. Suède is de binnenkant van leer. Suede is licht geslepen, heeft een geborstelde structuur en lijkt wel wat op stof. Het is zachter dan gewoon leer en heeft soms een wat harig uiterlijk. Schoenen van suede zijn natuurlijk prachtig, maar het enige nadeel aan de stof is wel dat het moeilijk te onderhouden is. Met die reden hebben wij enkele tips voor je die het onderhouden van je suede schoenen en laarzen van Shabbies en Fred de la Bretoniere makkelijker maakt.

Door de open structuur van suède is de stof erg vatbaar voor vuil en vlekken. Heb je vlekken op je suede Shabbies en wilt u hier graag van af? Dan is het slim om de vlekken onmiddelijk te behandelen met vlekschuim. Om kringen te voorkomen is het daarna raadzaam om de vlek goed droog te houden, zonder deze ruig droog te wrijven. Ook kun je er voor kiezen om wanneer je een vetvlek hebt  een doek of enkele vellen keukenpapier op de vetvlek leggen en de vlek met een strijkijzer in lage stand te verwarmen, zodat het vet in de doek of het papier trekt.

Heb je geen grote vlekken in de Shabbies schoenen, maar wil je ze toch graag reinigen of een onderhoudsbeurt geven? Maak de schoenen dan schoon met een suède borstel en spuit ze daarna in met een suède spray. Bespuit ze daarnaast met een water- en vuilafstotende impregneerspray om ze verder te beschermen.

Comments are closed.